Grevă generală în Belgia, anunțată pentru 9 noiembrie. Aeroportul Zaventem asigură jumătate din curse, Charleroi este închis

Grevă generală în Belgia, anunțată pentru 9 noiembrie. Aeroportul Zaventem asigură jumătate din curse, Charleroi este închis

0

Greva generală din Belgia, anunțată pentru miercuri, 9 noiembrie, afectează inclusiv zborurile de pe principalele aeroporturi, reprezentanții aeroportului Brussels Zaventem au anunțat că „numeroase zboruri vor fi anulate sau reprogramate”, iar aeroportul din Charleroi este închis toată ziua.

Esențial: „Dragi pasageri, dorim să vă informăm că, în această miercuri, 9 noiembrie, va avea loc o zi de grevă interprofesională națională. Toate zborurile programate pentru 9 noiembrie sunt anulate. (…) Accesul la terminal va fi închis”, este anunțul postat pe pagina web a aeroportului Charleroi, care deservește capitala Bruxelles.

Cel mai mare aeroport din Belgia, Brussels Zaventem, avertizează, de asemenea, călătorii că vor fi zboruri anulate sau reprogramate „în număr mare”.

„Companiile aeriene vor informa pasagerii cu privire la zborurile afectate”, anunță oficialii de la aeroportul Brussels Zaventem și le solicită pasagerilor să călătorească doar cu bagaj de mână.

Brussels Zaventem va anula aproape jumătate dintre zborurile programate pentru ziua de miercuri, potrivit Reuters.

Context: În Belgia are loc miercuri o grevă naţională, sindicatele protestând faţă de scăderea puterii de cumpărare. Sunt așteptate mitinguri și marșuri în Bruxelles, care vor paraliza practic serviciile de transport în comun.

Rata anuală a inflaţiei în Belgia a ajuns la 12,27% în luna octombrie 2022, cel mai ridicat nivel din iunie 1975, importante majorări de preţuri înregistrându-se la alimente şi energie.

Util: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Belgia că sunt posibile perturbări în activitatea aeroporturilor și a mijloacelor de transport public din cauza grevei generale din numeroase sectoare de activitate.

MAE recomandă urmărirea paginilor web ale celor două aeroporturi principale, Zaventem și Charleroi – https://www.brusselsairport.be/fr/passengers/flights/dparts#https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/greve-nationale-du-9-novembre-2022-perturbations-attendues.

Totodată, pentru circulația trenurilor se recomandă urmărirea paginii web https://www.belgiantrain.be/fr/travel-info/train-network-travel-info/strike, iar pentru informații referitoare la transportul public în Bruxelles – https://www.stib-mivb.be/index.htm?l=fr și https://www.delijn.be/fr/.

Credit foto: Brussels Airport / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.