Festivalul Filmului Francez a debutat în București cu „L’innocent”, o comedie polițistă cu două premii César. Ce filme pot fi vizionate în 13 orașe

Festivalul Filmului Francez a debutat în București cu „L’innocent”, o comedie polițistă cu două premii César. Ce filme pot fi vizionate în 13 orașe

0

Festivalul Filmului Francez a debutat în București cu L’innocent, o comedie polițistă care a obținut două premii César: Cea mai bună actriţă în rol secundar (Noemie Merlant) şi Cel mai bun scenariu original. Proiecția a avut loc miercuri seară, la evenimentul de deschidere, iar mai multe filme din Festival vor putea fi vizionate în 13 orașe din țară, începând de joi, 16 martie.

Esențial: Festivalul Filmului Francez este la cea de-a 27-a ediție și se va desfășura în perioada 15-26 martie. Anul acesta, organizatorii au pregătit un festival mai amplu, cu peste 110 proiecții de filme programate în 13 orașe: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș.

Festivalul se va bucura de prezența unor invitați speciali, precum Françoise Lebrun pentru prezentarea inedită a capodoperei lui Jean Eustache, La Maman et la Putain, Clément Cogitore, regizor și artist contemporan pentru proiecția filmului său Goutte d’or, Jean-Paul Salomé, regizorul filmului La Syndicaliste, proiectat la ceremonia de închidere a festivalului de la București, precum și scriitoarea Marie NDiaye, laureată a premiului Goncourt în 2009 pentru romanul „Trei femei puternice”, care a co-scris scenariul filmului Saint Omer de Alice Diop.

Declarație: „Suntem bucuroși să putem prezenta o selecție bogată și variată de filme franceze recente, precum și o secțiune specială de cinema francofon pentru a sărbători 30 de ani de la aderarea României la OIF. Prin tema “Cinéma, mon amour”, IFRo își declară dragostea pentru cea de-a șaptea artă și sprijinul neclintit pentru sălile de cinema. Credem în rolul crucial pe care îl au sălile de cinema în promovarea cinematografiei și suntem hotărâți să le însoțim în misiunea lor. În acest context, împreună cu Films In Frame, vom organiza o discuție despre viitorul sălilor de cinema în România”, Julien Chiappone-Lucchesi Consilier pentru cooperare și acțiune culturală Director al Institutului Francez din România

Util: Toate filmele au subtitrare în limba română. Prețul biletelor diferă de la un oraș la altul. În București și Cluj Napoca, prețul unui bilet este 20 de lei, în Sibiu este 15 lei, iar în Constanța – 10 lei.

Detalii despre filme pot fi consultate pe pagina web a Festivalului.

Ce filme pot fi vizionate în 13 orașe și calendarul proiecțiilor, în programul Festivalului care poate fi consultat aici.

Credit foto: Institut français de Roumanie à Bucarest / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.