„Efectul Picasso” se deschide pe 27 septembrie la Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti. Biletele pot fi deja cumpărate

„Efectul Picasso” se deschide pe 27 septembrie la Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti. Biletele pot fi deja cumpărate

0

„Efectul Picasso”, expoziția de la Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti, se deschide pe 27 septembrie și va conține 46 de picturi, desene şi gravuri semnate Picasso şi 60 de lucrări semnate de 33 de artişti români contemporani, influenţaţi de opera celei mai importante figuri a artei moderne, potrivit organizatorilor.

Esențial: Expoziția „Efectul Picasso” va fi deschisă până pe 8 ianuarie 2024, la Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti (MARe). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musee National Picasso-Paris şi celebrează 50 de ani de la dispariţia lui Pablo Picasso, printr-un program din care fac parte alte 42 de muzee din lume. România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est cuprinsă în proiectul lansat de Franţa şi Spania.

Printre artiştii români expuşi împreună cu Pablo Picasso se numără Ion Grigorescu, Mircea Cantor, Victor Man, Dumitru Gorzo, Florin Mitroi, Marin Gherasim, Ştefan Bertalan, Alexandru Ţipoia, Alexandru Rădvan, Neculai Păduraru, Alma Redlinger, Pisica Pătrată.

Declarație: „Expoziţia de la MARe/Muzeul de Artă Recentă va da prilejul reliefării influenţei lui Picasso asupra artei româneşti, prin punerea faţă în faţă a lucrărilor lui Picasso de la muzeul nostru şi a celor semnate de artiştii români selectaţi. Ea va da posibilitatea de a vedea parcursul tehnic al operei lui Picasso, graţie lucrărilor aparţinând patrimoniului Muzeului Picasso”, a spus Cecile Debray, preşedintele Muzeului Picasso din Paris.

Expoziţia va fi însoţită de un catalog bilingv, în care vor fi reproduse (full color) lucrările expuse (peste 100 de ilustraţii de mari dimensiuni), analizate în două texte introductive, semnate de istorici de artă români şi francezi, precizează MARe/Muzeul de Artă Recentă.

Pe durata expoziţiei, MARe/Muzeul de Artă Recentă va susţine o serie de cursuri pentru copii, în cadrul programului său consacrat, MARe de Mic, calibrate la temele, subiectele, tehnicile, imaginile şi experienţele provocate de expoziţia „Efectul Picasso”.

Util: Biletele pentru expoziția „Efectul Picasso” pot fi achiziționate inclusiv de pe site-ul MARe/Muzeul de Artă Recentă, pentru trei categorii: 100 de lei preț întreg, 70 de lei pentru grupuri de cel puțin 5 persoane și 50 de lei pentru elevi stundenți și pensionari.

Credit foto: fragment afiș pagina de Facebook MARe

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.