Drumul spre mare ar putea fi parcurs cu trenul în 2 ore / 19 perechi de trenuri, de stat și private, disponibile la vară

Drumul spre mare ar putea fi parcurs cu trenul în 2 ore / 19 perechi de trenuri, de stat și private, disponibile la vară

0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, joi, că, în această vară, drumul spre mare poate fi parcurs cu trenul în 2 ore și că vor circula 19 perechi de trenuri pe ruta București-Constanța: 12 sunt InterRegio de la CFR Călători – „Trenurile Soarelui”, la care se adaugă 7 perechi de trenuri de la operatorii privați – Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători și Astra Trans Carpatic.

Ministrul Transpoturilor scrie, într-o postare publicată pe contul de Facebook, că cel mai rapid tren va pacurge distanța București-Constanța în 2 ore.

„Cel mai rapid (150 km/h) și confortabil mijloc de transport pe această relație: trenul IR 1581 (….) Timpul de parcurs este de 2 ore, pentru cea mai rapidă pereche”, a mai scris ministrul, care a vizitat lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavodă.

Cătălin Drulă mai spune că trenul reprezintă o alternativă „decentă, rapidă și ecologică”.

„Știm că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanțe de zeci de ani. Dar pe anumite relații, trenul chiar reprezintă ACUM o alternativă decentă, rapidă și ecologică. Vă încurajez să mergeți la mare cu trenul în vara aceasta!”, este îndemnul ministrului Transporturilor.

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.