Drumul Apusenilor, spectaculosul traseu din județul Bihor, a fost finalizat

Drumul Apusenilor, spectaculosul traseu din județul Bihor, a fost finalizat

0

Drumul Apusenilor, spectaculosul traseu din județul Bihor, a fost finalizat: are o lungime de 56,3 kilometri și face legătura între Valea Crișului Repede și Depresiunea Beiușului.

Esențial: Drumul Apusenilor a fost deschis oficial, având o lungime de 56,3 kilometri și cuprinzând trei sectoare de drumuri județene: (1) DJ 764A Beiuș – Stâna de Vale, în lungime de 26,16 km, (2) DJ 108J Stâna de Vale – Remeți, în lungime de 17,215 km și (3) DJ 108K Remeți – limită județ Cluj, în lungime de 12,893 km.

Drumul face legătura între două zone turistice –  Valea Crișului Repede și Depresiunea Beiușului.

Util: Obiective turistice care pot fi vizitate străbătând Drumul Apusenilor sunt Izvorul Minunilor, stațiunea Stâna de Vale, precum și mai multe cascade: Vălul Miresei, Iadolina și Barajul Leșu.

Proiectul „Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală a contractelor de finanțare pentru cele trei tronsoane este de 182.258.822 lei, inclusiv TVA, iar valoarea totală a contractelor de proiectare și execuție este de 162.299.489 lei, inclusiv TVA, precizează un comunicat de presă al Consiliului Județean Bihor.

Credit foto: Consiliul Județean Bihor

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat