DiscoverEU: 35.000 de tineri vor putea călători gratis cu trenul în Europa   

DiscoverEU: 35.000 de tineri vor putea călători gratis cu trenul în Europa   

0

Comisia Europeană a lansat miercuri, 15 martie, runda de înscrieri de primăvară DiscoverEU, în cadrul căreia 35.000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie pe calea ferată cu care pot explora Europa, potrivit unui comunicat de presă.

Esențial: Înscrierile se pot face până pe 29 martie, la ora 12:00, pe Portalul european pentru tineret, tinerii trebuie să răspundă la un chestionar cu 5 întrebări și la o întrebare suplimentară, în caz că este nevoie de departajare. Chestionarul are variante multiple de răspuns care testează cunoștințele generale despre Uniunea Europeană și alte inițiative ale UE destinate tinerilor.

Candidații trebuie să fie născuți în perioada 1 iulie 2004-30 iunie 2005.

Util: Tinerii vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în perioada 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024.

Se pot înscrie candidați din Uniunea Europeană și din țările terțe asociate la programul Erasmus+, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Selecția se va face în funcție de naționalitate și/sau de țara de reședință, în funcție de numărul de permise de călătorie alocate fiecărei țări. Numărul permiselor alocate pentru fiecare țară în parte va fi publicat împreună cu rezultatele selecției.

Detalii în comunicatul de presă al Comisie Europene.

Context : Comisia Europeană a lansat DiscoverEU în iunie 2018, inițiativa fiind integrată în noul program Erasmus+ 2021-2027. Din 2018, aproape 916.000 de candidați s-au înscris pentru cele 212.700 de permise de călătorie disponibile. 72 % dintre candidați au declarat că au călătorit pentru prima dată cu trenul în afara țării lor de reședință. Pentru mulți dintre ei, a fost și prima dată când au călătorit fără părinți sau adulți însoțitori.

 

Credit foto: David Mark / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.