Complexitatea ultimului rol pe care îl interpretează actorul Victor Rebengiuc. „Tatăl” a fost selectat pentru Festivalul Național de Teatru, din noiembrie

Complexitatea ultimului rol pe care îl interpretează actorul Victor Rebengiuc. „Tatăl” a fost selectat pentru Festivalul Național de Teatru, din noiembrie

0

Actorul Victor Rebengiuc intrepretează, în această perioadă, un rol complex în piesa „Tatăl”, pe scena Teatrului Bulandra, spectacolul fiind selectat pentru cea de-a 32-a ediție a FNT – Festivalul Național de Teatru, care va avea loc în perioada 5 – 13 noiembrie 2022 în București.

Potrivit G4Media, actorul a anunțat, într-un podcast, că rolul din piesa ”Tatăl” este ultimul pe care îl va mai juca, precizând că va fi pe scenă cu acest rol cât timp va putea interpreta.

Esențial: „Este ultimul rol pe care o să îl joc până când s-o consuma și s-o termina viața lui și nu o să mai vină public la el, sau eu nu o să mai exist, dar nu mai vreau să mai iau alt rol. Alt rol nu vreau să mai iau. Mi-a fost foarte greu ăsta. Nu îmi dădeam seama că o să fie atât de greu”, mărturisește actorul în podcast-ul Avangarda, realizat de Ionuț Vulpescu.

Victor Rebengiuc povestește și că piesa ar fi trebuit pusă în scenă la Teatrul Național, dar managementul teatrului a tot amânat montarea.

Spectacolul „Tatăl”, de Florian Zeller, este pus în scenă la Teatrul Bulandra de regizorul Cristi Juncu.

Util: Următorul spectacol va avea loc joi, 29 septembrie, la ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei.

Descrierea piesei, publicată de Teatrul Bulandra, arată complexitatea personajului pe care îl interpretează actorul Victor Rebengiuc.

„Anne încearcă cât poate să aibă grijă de André, tatăl ei, a cărui memorie nesigură îl face din ce în ce mai vulnerabil. Descurajați de caracterul lui irascibil, îngrijitorii nu-i sunt de nici un ajutor și îl părăsesc unul după altul. Amintirile tatălui se dezintegrează treptat. Totul este încețoșat în jurul lui, un melanj confuz în care se amestecă locurile între ele și cei dragi cu cei străini. În amurgul existenței sale, nedumerirea lui îl strânge din ce în ce mai mult într-o singurătate ireversibilă. Profund emoționant, ”Tatăl” este o poveste de familie serioasă și realistă asupra lumii, privită prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demența; o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale”, detaliază instituția.

Vezi aici un fragment din repetiția pentru „Tatăl”, din luna mai 2022.

Ce urmează: La cea de-a 32-a ediție a Festivalului Național de Teatru au fost selectate două dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Bulandra realizate în stagiunea 2021/2022:

„Tatăl”, de Florian Zeller, regia Cristi Juncu (în secțiunea „Istorii fluide / Micro-istorii. Familii scindate”) și „Furtuna”, după William Shakespeare, o versiune muzicală de Ada Milea (în secțiunea „Granițe fragile / Teritorii hibride”)

FNT se va desfășura în perioada 5 – 13 noiembrie 2022 în București.

Credit foto: Teatrul Bulandra / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.