Cod portocaliu de ninsori viscolite în 7 județe din nordul țării, valabil pe tot parcursul zilei

Cod portocaliu de ninsori viscolite în 7 județe din nordul țării, valabil pe tot parcursul zilei

0

Cod portocaliu de ninsori viscolite în 7 județe din nordul țării, valabil pe tot parcursul zilei, potrivit ultimei avertizări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Esențial:  Zonele afectate de ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă sunt județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș.

Avertizarea de cod portocaliu este valabilă pe tot parcursul zilei de joi, 6 aprilie.

Util: În județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Mureș va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp, precizează ANM.

De asemenea, a fost anunțat cod galben de ninsori, cu intensificări ale vântului și polei în aproape jumătate de țară, până vineri, 7 aprilie, ora 12.00.

În intervalul menţionat, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10…15 l/mp.

În nord-estul Moldovei și izolat în rest se va depune polei.

Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în sudul Olteniei.

 

Credit foto: Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.