Cod portocaliu de caniculă pentru București și alte 20 de județe, anunțat pentru luni, 17 iulie. În restul țării va fi cod galben

Cod portocaliu de caniculă pentru București și alte 20 de județe, anunțat pentru luni, 17 iulie. În restul țării va fi cod galben

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru București și alte 20 de județe din sud-est și vest, în timp ce restul țării va fi sub cod galben.

Esențial: ANM precizează că în zonele aflate sub cod portocaliu se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

Judeţele care se vor afla, luni, 17 iulie, sub cod portocaliu de caniculă sunt: Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, precum şi Ilfov și municipiul Bucureşti.

Credit foto: ANM Meteo România

Pentru celelalte zone ale țării, ANM a emis o atenționare de cod galben. Astfel, va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade.

Util: Potrivit ANM, valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19 și 20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului.

 

Credit foto: Gerd Altmann / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.