Clase cu profil turistic ar putea fi înființate în orașe din județul Timiș, ca soluție pentru relansarea turismului

Clase cu profil turistic ar putea fi înființate în orașe din județul Timiș, ca soluție pentru relansarea turismului

0


Clase cu profil turistic ar putea fi înființate în orașe din județul Timiș, ca soluție pentru relansarea turismului și în contextul lipsei forței de muncă, fiind vizate localitățile Făget, Sânnicolau Mare, Recaș, Buziaș, dar și școli de vară, potrivit unui anunț al Consiliului Județean Timiș.

„În contextul în care industria ospitalității din județ și regiune acuză o perpetuă lipsă a forței de muncă, luând în calcul relansarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, cât și efectele pandemiei de Covid-19 asupra industriei, Consiliul Județean și-a propus coagularea eforturilor actorilor principali din domeniul turismului și învățământul preuniversitar și universitar timișean, în vederea implementării de soluții în comun”, precizează instituția.

Un prim pas a fost făcut vineri dimineață prin semnarea unei declarații comune care prevede, printre altele:

  • susținerea organizării unei campanii pentru evidențierea avantajelor învățământului dual,
  • organizarea unor cursuri sau școli de vară pentru elevi, cu participare unor specialiști din domeniu,
  • sprijinirea înființării de clase cu profil turistic / HoReCa inclusiv în localități precum Făget, Sânnicolaul Mare, Recaș, Buziaș ș.a.

Sursa foto: Consiliul Judeţean Timiş – Muzeul de Arta Timisoara / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.