Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie. În acest weekend se mai poate urca la 2.000 de m

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie. În acest weekend se mai poate urca la 2.000 de m

0

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie. În acest weekend, se mai poate urca la 2.000 de m altitudine, pe tronsoanele Rânca – Obârşia Lotrului și Piscul Negru – Bâlea Lac – Bâlea Cascadă.

Esențial: Potrivit unui anunț al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 06.11.2023, ora 08:00.

CNAIR precizează că decizia a fost luată având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine. De asemenea, pot fi intensificări bruște ale vântului și există posibilitatea apariției ceții dense în orice moment al zilei.

Util: Începând ca de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800);

DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

La altitudine, schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile, mai precizează CNAIR.

Credit foto: CNAIR

 

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat