UTIL Certificatele digitale de călătorie ale UE vor fi recunoscute în Turcia, Macedonia de Nord și Ucraina

UTIL Certificatele digitale de călătorie ale UE vor fi recunoscute în Turcia, Macedonia de Nord și Ucraina

0

Certificatele digitale de călătorie ale UE vor fi recunoscute în Turcia, Macedonia de Nord și Ucraina, începând de vineri, 20 august, în timp ce Uniunea va ține cont, de asemenea, de certificatele emise de cele trei țări, potrivit unei decizii de echivalare adoptate joi de Comisia Europeană.  

Acest lucru înseamnă că cele trei țări vor fi conectate la sistemul UE și certificatele COVID emise de Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina vor fi acceptate în UE, începând de vineri.

În același timp, Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina au fost de acord să accepte certificatul digital COVID al UE pentru călătoriile din statele membre UE, inclusiv din România.

Comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, așteaptă „cu nerăbdare” ca și alte țări din vecinătatea Uniunii să se conecteze în curând la acest sistem, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Cele trei decizii adoptate sunt disponibile online

Sursa foto: Şinasi Müldür /  Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.