Ce urmează după ce bujorul a fost declarat prin lege Floare Naţională a României

Ce urmează după ce bujorul a fost declarat prin lege Floare Naţională a României

0

Bujorul a fost declarat Floare Naţională a României printr-o lege adoptată astăzi în Camera deputaților, camera decizională, urmând să fie trimisă la promulgare și să intre în vigoare.

Ce urmează: Legea prevede că „în scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale diferite specii de bujor”.

Legea mai prevede :

  • stabilirea unor măsuri de protecţie a rezervațiilor naturale de bujor,
  • organizarea periodică la nivel local al unor expoziţii florale,
  • stimularea şi sprijinirea cultivării bujorului în parcuri şi grădini publice,
  • vernisarea unor expoziții de pictură dedicate bujorului,
  • emiterea unor emisiuni filatelice, având ca temă florală diferite specii ale florii de bujor.

Pentru toate acestea, Uniunea Artiștilor Plastici va sprijini organizarea pe plan local a unor expoziții de pictură, consacrate florii de bujor, iar Romfilatelia va cuprinde în planul său de emisiuni filatelice emiterea unor colițe și timbre filatelice consacrate florii de bujor.

Roluri: Potrivit legii, consiliile județene pot lua măsuri pentru înființarea și întreținerea unor mini-grădini botanice, în care florile de bujor să ocupe spații distincte, iar consiliile municipale pot sprijini amenajarea unor alei de bujor ca floare peisagistică urbană la nivelul localităților.

Primăriile pot sprijini material și logistic întreținerea și protejarea rezervațiilor naturale de bujor românesc și vor lua măsuri pentru adaptarea la condițiile pedo-climatice din România a diferitelor specii de bujor existente în alte țări.

 

Credit foto: Travelero

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.