VIDEO Cascada Bigăr, obiectiv turistic din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a surpat

VIDEO Cascada Bigăr, obiectiv turistic din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a surpat

0

Cascada Bigăr, obiectiv turistic din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit luni, anunță Regia Națională a Pădurilor Romsilva, care susține că fenomenul s-a produs din cauze naturale.

„Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate”, precizează Romsilva.

Vezi AICI cum arată acum Cascada Bigăr

Ulterior, Romsilva a insistat că prăbușirea unui perete al cascadei s-a produs din cauza dislocării unui bucăți mari din perete, „sub propria greutate”.

„Romsilva respinge cu fermitate informațiile false referitoare la prăbușirea Cascadei Bigăr, lansate în spațiul public de un ghid de turism și „activist de mediu”. Acesta a lansat informația falsă că prăbușirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș”, a precizat Romsilva.

Ce mai spune Regia Națională a Pădurilor:

  • Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbușirii cascadei.
  • Așa cum am precizat anterior, cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului.

Vezi momentul în care cascada Bigăr s-a prăbușit.

Sursa foto: captură video

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.