Bujorul de munte începe să înflorească pe platoul din Munții Rodnei. Perioada optimă pentru vizitare este după 25 iunie

Bujorul de munte începe să înflorească pe platoul din Munții Rodnei. Perioada optimă pentru vizitare este după 25 iunie

0

Bujorul de munte începe să înflorească pe platoul dn Munții Rodnei, iar perioada optimă pentru vizitare este după 25 iunie, anunță specialiștii Romsilva care administrează Parcul Național Munții Rodnei.

„Vești bune 😊….Vă anunțăm că Rhododendronul (Bujorul de munte) a început timid să înflorească pe versantii însoriți…Estimăm perioada optimă pentru vizitare după 25 iunie când sperăm dacă timpul va fi prielnic să înflorească în totalitate”, au scris reprezentanții Parcului pe Facebook.

Traseele recomandate pentru urcare sunt cele de pe Rotunda – Lala Mare – Ineu; Valea Blaznei – Vf Rosu; Pasul Prislop -Stiol.

Recomandările specialiștilor sunt ca, înainte de a vă porni la drum, turiștii să vă informeze asupra stării vremii, să folosească o ținută adecvată pentru drumeție. Din cauza ploilor abundente din ultimul timp, părți din trasee vor fi „cu noroi”, precizează sursa citată.

Drumul național 17 D Rotunda – Cârlibaba este, în această perioadă, greu accesibil.

„Vă rugăm nu culegeți rododendronul și după cum sperăm că v-ați obișnuit… purtați mireasma lui în gând și imaginia în suflet”, au mai scris reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei.

Sursa foto: Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.