Biletul de intrare la moscheea Hagia Sofia din Istanbul costă de astăzi 25 de euro

Biletul de intrare la moscheea Hagia Sofia din Istanbul costă de astăzi 25 de euro

0

Biletul de intrare la moscheea Hagia Sofia din Istanbul costă de astăzi 25 de euro, potrivit unui anunț al Ministerului Culturii și Turismului din Turcia.

Esențial: Ministerului Culturii și Turismului din Turcia anunță că accesul în moscheea Hagia Sofia nu va mai fi gratuit. Este introdus de astăzi, 15 ianuarie, un tarif de 25 de euro pentru turiștii străini.

Măsura se aplică după finalizarea lucrărilor de separare a intrărilor celor care vin să se roage în Hagia Sofia și străiniilor care o vizitează în scopuri culturale sau turistice.

Turiștii vor avea la dispoziție o aplicație nouă. Un sistem de căști, implementat cu aplicație cod QR, la care informațiile sunt disponibile în 23 de limbi. Astfel, vor fi eliminate căștile de unică folosință și nu vor fi afectate persoanele venite să se roage.

Util: Casa de bilete este situată vizavi de Fântâna Ahmet III. Ministerul estimează că, odată cu implementarea planului de management al vizitatorilor, nu vor mai fi cozi lungi la intrarea în moschee.

Credit foto: Ministerul Culturii și Turismului din Turcia

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat