ANAT corectează Ministerul de Externe: Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu
Sursa foto : Greg Montani / Pixabay

ANAT corectează Ministerul de Externe: Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu

0

ANAT corectează Ministerul de Externe, precizând că Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu, și roagă ministerul să fie „mai atent și mai responsabil” atunci când comunică un anunț important.

„Un anunț publicat ieri, pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) și preluat de mass-media, a generat panică în rândul turiștilor. Anume, că toți turiștii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid. Autoritățile elene nu au făcut un astfel de anunț, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, așa cum s-a procedat până în prezent și așa cum procedează și alte țări, precizează Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) într-un comunicat de presă transmis joi.

ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea MAE, precizând că un astfel de anunț poate declanșa, pe lângă panică, și un val de renunțări sau anulări.

„Orice anunț tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice”, susține ANAT.

De asemenea, ANAT solicită și autorităților din Grecia să optimizeze controalele la frontieră, pentru o staționare mai redusă la punctele de trecere a frontierei.  

Sursa foto: Greg Montani / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.