Agențiile de turism care au adus peste 200 de turiști străini în România pot primi ajutor financiar. Înscrierile încep la 1 ianuarie 2023  

Agențiile de turism care au adus peste 200 de turiști străini în România pot primi ajutor financiar. Înscrierile încep la 1 ianuarie 2023  

0

Agențiile de turism care au adus peste 200 de turiști străni în România pot primi un ajutor de la stat pentru decontarea parțială a cheltuielilor, câte 40 de euro pentru fiecare turist care a stat cel puțin 4 nopți. Înscrierile în program încep pe 1 ianuarie 2023, potrivit unui anunț al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Esențial: Agențiile de turism care în 2022 au adus în România mai mult de 200 de turiști străini vor putea primi sprijin financiar, de la bugetul de stat, astfel:

  • 40 euro pentru fiecare turist străin care a achiziționat și plătit, în anul anterior depunerii, printr-o agenție organizatoare de turism de incoming în România, direct sau printr-un partener extern, un sejur turistic sau circuit de cel puțin 4 nopți de cazare în România;
  • Suplimentar 2 euro pentru fiecare noapte petrecută în plus, peste cele 4, în cadrul aceluiași sejur sau circuit turistic.

Ce urmează: Ministerul precizează, într-un comunicat de presă, că, pentru obținerea ajutorului de minimis, operatorii economici vor depune trimestrial contractele cu partenerii externi, din care să reiasă numărul de turiști străini, contractele directe cu turiștii străini, voucherul eliberat de către agenție, semnat și ștampilat de către unitatea de cazare, precum și dovada prestării serviciilor de cazare de către unitatea de cazare și numărul turiștilor.

Calendarul depunerilor:

  • pentru trimestrul I până la data de 1 mai;
  • pentru trimestrul II până la data de 1 august;
  • pentru trimestrul III până la data de 1 noiembrie;
  • pentru trimestrul IV până la data de 1 februarie a anului următor.

Se vor lua în considerare doar turiștii ale căror sejururi sau circuite sunt finalizate în cursul fiecărui trimestru. De la 01.01.2023, vor fi depuse online documentele justificative pentru trimestrul IV al anului 2022.

Cheltuielile se vor deconta în termen de 30 de zile lucrătoare de la depunerea lor.

Util: Formularul electronic de înscriere și instrucțiunile de completare sunt AICI.

 

Credit foto: James De Mers / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.