Agenția de turism Kusadasi a rămas fără licență, în urma controlului efectuat de Ministerul Economiei

Agenția de turism Kusadasi a rămas fără licență, în urma controlului efectuat de Ministerul Economiei

0

Agenția de turism Kusadasi a rămas fără licență, în urma controlului efectuat de Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului, și a fost sancționată contravențional cu amendă.

Esențial: Inspectorii Ministerului au constatat că Agenția Kusadasi a comercializat pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depășește suma asigurată prin instrumentele de garantare.

Măsurile de remediere dispuse pentru agenția de turism Kusadasi se referă, în primul rând, la onorarea tuturor obligațiilor asumate prin contractele încheiate cu turiștii până la data încheierii procesului verbal de constatare și sancționare, respectiv 24 iulie a.c.

Începând cu această dată, este interzisă încheierea unor noi contracte.

Util: Verifică aici care sunt agențiile de turism autorizate și cele cărora le-a fost retrasă licența de funcționare.

Context: Agenția de turism Kusadasi a depus cererea de intrare în insolvență la data de 14 iulie, iar primul termen de judecată este stabilit pe 26 iulie.

Agenția de turism Kusadasi a anunțat, într-un mesaj pentru clienți postat pe pagina de internet, că „situația fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual, existând posibilitatea ca o parte din aceștia să poată efectua sejururile contractate, în funcție de avansurile plătite către furnizori și achitarea integrală din partea turistului/agenției revânzătoare”.

Agenția de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, care pot fi accesate după declararea, în instanță, a insolvenței, a precizat Ministerul Economiei și Turismului.

 

Credit foto: Engin Akyurt / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.