Agenția de turism Kusadasi a intrat în faliment. Plecările până la 24 iulie sunt confirmate, pentru celelalte, turiștii trebuie să verifice la agenție

Agenția de turism Kusadasi a intrat în faliment. Plecările până la 24 iulie sunt confirmate, pentru celelalte, turiștii trebuie să verifice la agenție

0

Agenția de turism Kusadasi a intrat în faliment, plecările până la 24 iulie sunt confirmate și ferme, dar, după această dată, turiștii care aveau pachete de servicii cumpărate trebuie să verifice dacă mai pot fi onorate.

Esențial: Agenția de turism Kusadasi a depus cererea de intrare în insolvență la data de 14 iulie, iar primul termen de judecată este stabilit pe 26 iulie.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a deschis o acțiune de control la sediul agenției de turism pentru a verifica situația operatorului economic, respectiv a pachetelor de servicii și a serviciilor de călătorie asociate comercializate.

Potrivit ministerului, agenția de turism Kusadasi are în derulare aproximativ 500 de pachete de servicii de călătorie.

Util: Agenția de turism Kusadasi susține, într-un mesaj pentru clienți postat pe pagina de internet, că „situația fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual, existând posibilitatea ca o parte din aceștia să poată efectua sejururile contractate, în funcție de avansurile plătite către furnizori și achitarea integrală din partea turistului/agenției revânzătoare”.

Credit foto: site Agentia Kusadasi

„Dorim să ne asigurăm că sunteți informați corect cu privire la statusul rezervării dvs. și să reverificați cu agenția de turism dacă rezervarea dvs. poate fi onorată, astfel: pentru turiștii direcți ai agenției corespondența se va ține pe adresa de e-mail iancu@kusadasi.ro, iar cu agențiile partenere/revânzătoare pe adresa parteneri@kusadasi.ro”, mai precizează agenția.

Pe site-ul agenției Kusadasi nu se mai pot face rezervări.
Agenția de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, care pot fi accesate după declararea, în instanță, a insolvenței, a precizat Ministerul Economiei și Turismului.

Agenția Kusadasi, una dintre cele mai vechi de pe piață, oferea pachete de vacanță în principal pentru Turcia, Egipt, Emiratele Arabe și Tunisia.

Credit foto: Aysegul Aytoren / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.