100 de lucrări de grafică, desen, pictură și sculptură, într-un eveniment caritabil al artiștilor contemporani

100 de lucrări de grafică, desen, pictură și sculptură, într-un eveniment caritabil al artiștilor contemporani

0


Muzeul Național al Ţăranului Român, împreună cu Galeria ArhivaDeArtă, organizează marți, 11 mai 2021, de la ora 17.00, vernisajul expoziției Artă și Tradiție 2021, eveniment caritabil desfășurat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, în perioada 11-23 mai 2021, de marți până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Intrarea este liberă.

Expoziția artiștilor contemporani cuprinde aproximativ 100 de lucrări de grafică, desen, pictură și sculptură, cu teme care înfățișează diverse ipostaze ale vieții satului și orașului românesc.

Combinând natură și port popular, portret – inclusiv pe cel al Reginei Maria, scene religioase transpuse pe sticlă și pe lemn, imagini de arhitectură vernaculară și urbană, expoziția reprezintă expresia materială a trăirilor interioare filtrate prin sensibilitatea artiștilor, susținute și de cadrul aparte creat de muzeu, precizează organizatorii.

Această expoziție caritabilă este organizată exclusiv pentru ajutorarea copiilor defavorizați din Centrele E.G.A.L., deschise de Crucea Roșie Română în țară.

Dimitrie Ghica, Nicolae Crețulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. C. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ioan Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila sunt semnatarii actului de înființare al Crucii Roșii Române la 4 iulie 1876. Primul sediu al organizației a fost deschis în Spitalul Colțea din București. Nume sonore ale istoriei și culturii române – Regina Elisabetta, Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, Prințul Dimitrie Ghica, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea – au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabili.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România se află sub Înaltul Patronaj al MS Margareta, Custodele coroanei române şi membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Galeria ArhivaDeArtă este o galerie de artă contemporană independentă, dedicată promovării artiștilor naționali și internaționali care caută expunerea pe piața de artă globală.

Sursa foto: Muzeul Național al Ţăranului Român / Captură Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.